2020 - Chovatelská stanice PF Grenouille noir et or

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2020

7. týden a 8. týden
Štěňátka pěkně rostou. Už to je pidi smečka goldenků.. no někdy spíš dráčků. Hrají si, řádí. Sibylka ještě kojí i když moc mlíčka už nemá. Pěkně si s nimi hraje.
Štěňátka mají jídelníček-ráno mlíčko, přes den 3x granule (s piškoty, tvarohem, jogurtem.. ) a večer maso s rýží.
V pátek u nás byl pan veterinář. Štěňátka se moc líbila. Všechna jsou zkontrolovaná- srdíčko, plíce, fontanela, nohy.. Všechna štěňátka jsou zdravá u  žádného není problém.
Očkování i čipování zvládli na 1*. Byla moc šikovná. Nikomu po očkování nebylo špatně, dělali jako by se nic nestalo, tak jsem ráda, že vše proběhlo bez problému.
Konečně se u nás umoudřilo počasí a poslední týden pejskové chodili ven. Na zahradě si hráli s mamku Siby i Charí. Byli spokojení všichni.
Odběr štěňátek probíhal od 8.12.2020.  Nejprve odjela Amy, potom Annie, Adélka a v sobotu oba kluci úžasňáci Alfonz a Apollon.
Všechna štěňátka jsou již v nových domovech.
Štěňátka naše přeji vám krásný život a ať jsou na vás hodní.
Doma zůstávají fenečky Ambra (růžová mašlička) a naprosto neplánovaně Afrodita (oranžová mašlička).
Vítejte ve smečce!
5. týden a 6. týden
Další týden za námi. Rychle to utíká.
Štěňátka si hrají  mezi sebou. Začala si s nimi hrát i Siby ne jenom se starat.
Jídelníček má změnu mají 1-2x kašičku, 2x granule a 1x denně rýži s kuřecím prsem. To jim moc chutná.
Počasí nám nepřeje na horách už je sníh a jde od nich chlad, hodně tu poslední dny fouká a prší, takže ven zatím bez šance. Proto chodí alespoň řádit na chodbu, kde si mohou hrát s mamčou Siby i Charí, většinou se k nim připojí i  Fína (kotě), má štěňátka moc ráda.
V pátek proběhlo vážení a největší pejsek Apollon má už 5 kg. Fenečky mají okolo 4 kg. Všichni pěkně rostou. Příští týden přijede pan veterinář.
4. týden
Štěňátka pěkně rostou. Hrají si mezi sebou, už to není jen najíst a spát. Vidí docela obstojně tak na 1 metr. Zuby mají ostré a dost často je zkoušejí. Jsou rádi za pohlazení, mazlení.
Přikrmuji 4krát denně. Granulky mají úspěch, baští všichni pěkně. Zkoušela jsem jim dávat kaši pro štěňata od caniny a to vůbec. Ta jim nechutná.
Sibylka má mléka zatím dost, takže je vše v pořádku. Stará se taky pěkně, jen kdyby jí tak nekousali.
Štěňátka v týdnu dostala do bedny hračky, tak si mají s čím hrát.. někteří už poponesou i míček.
V týdnu jsme také stříhali podruhé drápky.
3. týden
Všechna štěňátka jsou zadaná.

Další týden za námi. Siby se dobře stará. Už přikrmujeme kašičkou. Štěňátka baští dobře.  Koncem týdne dostanou granulky a později i maso. Už mají všichni zoubky. Koukají na svět. Poznávají sourozence. Hodně spí, ale před a po jídle štěkají, vrčí, vyjí.. je pěkné pozorovat jak rostou. Každý den ještě vážíme.
2. týden
Štěňátka pěkně rostou. Už začínají chodit, oči se rozlepily všem. Pořádají koncerty-štěkají, vyjí, vrčí. Dobře baští všichni. Siby se pečlivě stará. V noci se štěňátky sice už nespí, ale krmí, masíruje a čistí příkladně. Začneme s přikrmováním kaší. Kluci mají už přes 1,5 kg.
16.10.2020
Přivedla na svět Sibylka svoje první štěňátka. Všichni jsou v pořádku. Porod proběhl bez problému. Na svět vítáme 5 krásných feneček a 2 statné kluky. Bohužel poslední pejsek se narodil udušený, bylo to smutné.
Sibylka je vzorná psí máma, pěkně se stará.
První týden
Štěňátka pěkně rostou. Vážíme každý den. Je to nutné. Sibylka se pěkně stará-krmí, čistí, masíruje bříška. Hlídá si své zlaté poklady.
Máme jména:
holky: Ambra, Adéla, Afrodita, Annie, Amy
kluci: Alfonz, Apollon.
18.9.2020
Dnešní sono potvrdilo, to co jsme si mysleli, Sibylka a Athos budou mít štěňátka. Moc se těšíme na náš první goldení "A" vrh.
6. 9. 2020 – 5. ročník Závodů ve výkonu vodicích psů memoriál Simony Karlovcové  v Liberci
Tento chladný podzimní avšak slunečný den, se na náměstí dr. E. Beneše v Liberci  konaly závody vodicích psů. Darby zde měla svou premiéru. Vylosovaly jsme si startovní číslo 9. a pak jsme čekaly až na nás přijde řada. Frekvence se šla tentokrát jen jedna vedla kolem radnice a divadla a skrz obchodní centrum Plaza zpět k radnici. Darby šla celkem dobře až na to její věčné čmuchání. Poslušnost jsme měly též výbornou. Při vyhlašování, to bylo pro všechny veliké překvapení, když jsme s Darby získaly 2. místo s celkovým počtem 312 bodů. Měla jsem z toho ohromnou radost. Dostaly jsme krásný pohár a spoustu pěkných cen.
30. 8. - 6. 9. 2020- Pracov
Letní soustředění pro majitele vodicích psů, pořádané NF Mathilda (1 turnus).
Místo konání: zotavovna Pracov, Sezimovo Ústí
Společně  s mou novou psí průvodkyní Darby  jsme se zúčastnily letního soustředění. Letos se konalo v Jižních Čechách. Cestu jsme úspěšně zvládly.
V Pracově jsme strávili všichni krásný týden. Program byl opět dobře připravený, i když letos díky koronaviru probíhal většinou venku a v přírodě. Při cvičení frekvence s pejsky, jsme navštívili jak Sezimovo Ústí tak i Tábor. Proběhly též výlety: do ZOO Tábor a do Housova mlýna, kde je filmová zbrojnice, obojí bylo moc pěkné.
Naši pejsci se v průběhu týdne tedy pocvičily jak ve městech, tak i při noční hře a samozřejmě nemohla chybět i páteční Veselá mathilda /soutěž.
Letní soustředění nám také dále dalo možnost setkat se s lidmi, s nimiž se přes rok nepotkáme a potkat i nové lidi.
Ráda bych poděkovala organizátorům a všem lidem, kteří se na přípravě soustředění podíleli.
29.8.2020
Nový člen smečky - kočička Josefína
Vítej doma Josefko, ať se Ti u nás líbí.
Ferda má opět kočičího spojence a vypadá velmi spokojeně.
ležící Debbie s datem narození a úmrtí
Léto 2020
Co je u nás nového? Užíváme si léto. Chodíme na procházky, k rybníku, do lesa.
Letos nás s největší pravděpodobností na žádné výstavě nepotkáte.
Zkoušky, které jsem měla hlášené, byly díky koronaviru zrušené. Čekají nás tedy příští rok. Siby je šikovná. Výcvik jí moc baví.
V srpnu začala Sibylka konečně hárat.
Byly jsme za psím ženichem Athosem Golden Elianne (ÖJCH ÖCH Golden Mountain Spring´s Wily X Airin z Maletických luk "U").
Na sono půjdeme v půlce září.
23.6.2020
Další smutný den tento rok.. Opustila nás po dlouhé nemoci naše Debinka. Navždy budeš v našich srdcích...
červen
Nový člen smečky.
Darby je už oficiálně vodicím psem, všemu se učí a jde jí to moc dobře. Je to šikovná holka. Elinka si užívá zasloužený důchod.
Přeji Vám holky hodně radosti. Ať Vám to spolu pěkně šlape.

Darby Mathilda, labradorský retrívr, černá fena, narozená 21.9.2018
Andrea a Darby Mathilda vedle sebe stojí na louce
29.5.2020
Smutný den. Na nebi se rozzářila nová hvězda. Opustila nás Plaváček Fifi. Perská kočička která se objevila před povodní u prarodičů před domem.. U nás měla domov téměř 10 let. Jednou se opět setkáme.
3.5.2020
Dnes oslavila Sibylka 4. narozeniny! Až to je k neuvěření jak ten čas letí...
V tento den slaví také 12. narozeniny maminka Chanel. V březnu oslavil 11. narozeniny taťka Irbík.
Zlatíčka přeji Vám jen to dobré. Hodně zdraví, štestí, dobrého jídla, výletů a psích kamarádů.
Těším se co nám budoucnost přinese, mít takového zlaťáčka jako je Siby je splněným snem.
Přejeme všem krásné Velikonoce!
8. 2. 2020
Tento slunečný a téměř jarní den jsem se společně s Elisou vypravila do Prahy, kde se v Mathildě konala narozeninová oslava štěňat z teamu E.  Po oslavě jsme se šly projít s Darby. Potěšilo mě, že Darby-Barbucha mě poznala vítala mě. S procházkou po Václavském náměstí jsem nadmíru spokojena. Už se to blížilo ke klasické frekvenci, kterou chodíme třeba na soustředěních. Cvičitelka (společně s Elisou) šla za námi a říkala mi, kam půjdeme a co má Barbucha hledat. Už jsme po ní chtěly i složitější věci .... Často jsme měnily směr, nechávaly ji vyhledávat – dveře, schody, přechody.... Označovat překážky, jak pozemní tak i pohyblivé... Zkusily si jízdu na eskalátorech. Musím konstatovat, že je šikovná a v podstatě všechny speciální dovednosti umí. Jen teď zbývá, aby se na práci naučila více soustředit a aby si vše zafixovala. Dokázala s člověkem chodit na slepo a převzít za něj zodpovědnost.
Věřím, že jí učení půjde od tlapek dobře a že bude mou spolehlivou průvodkyní.
únor 2020
Zima je u nás blátivá. Sníh párkrát napadl a zase hned roztál, proto se těšíme na jaro a na nový rok 2020.
A co nás se Sibylkou čeká? V plánu je s největší pravděpodobností jen jedna výstava. Na výstavy jezdíme pomálu, většinou se snažím vybrat rozhodčí na kterých jsme ještě nebyly.
Hlavní cíl  je letos pokusit se složit podzimní zkoušky, na které budeme pilně trénovat. Je radost vidět spokojeného psa při tréningu, kdy dělá co ho baví a k čemu byl šlechtěn.
V plánu jsou štěňátka od Siby, předpokládám že bude hárat začátkem léta, ale uvidíme jak nás překvapí.
Od ledna pravidelně chodíme k dětem na přednášky o canisterapii. Charlotka je šikovná holka už ví co se od ní čeká a nemusím ji ani nic říkat s dětmi spolupracuje sama s radostí. To ji moc baví. Těšíme se na další přednášky.
15 -26.1. 2020
Darby na hlídání či dovolené?
V lednu u nás, Darby strávila zhruba 10 dní, protože paní cvičitelka jela na hory a neměla pro ni hlídání. Byla to dobrá příležitost, abychom se poznaly a Darby se seznámila s naším domovem, prostředím, kde bude žít, ostatními členy rodiny a samozřejmě i s ostatními chlupáči – pejskami a kočkami.
Co se týče Darby-Barbuchy, tak je to ještě puberťák a někdy se chová jako naprosté štěně. Je to velká černá fena s krásnou velkou hlavou. Je velice milá a snaživá, neustále se chce zavděčit. Jako pes je naprosto v pohodě a doma neskutečně hodný. Elisa mě mile překvapila, jak si ji adoptovala jako štěně a spaly spolu v jednom pelechu. Samozřejmě jako každý pes, má Darby jak klady, tak i některé slabší stránky, ale fascinuje mě na ní její neustále dobrá nálada a ochota stále něco podávat- aportér každým coulem
např. jsme spolu uklízely, tu mi podala spadlý papír od čokolády, krabičku od zubní pasty či obojek nebo šatní ramínko. :-)Zajímavostí u ní je, že dokonce umí podávat packu. Venku na volno má samozřejmě jisté mezery -s tím, jak miluje psi a chce žrát všelicos nechutného, ale s tím si poradíme. Na volno chodí relativně pěkně, pokud ji nic nezaujme, ale v konečném důsledku vlastně pohoda, protože nemizí bezdůvodně.
Co se týče pohybu v postroji, tak má pro mě velice příjemné tempo a pohyb. Většinu speciálních dovedností už umí, zastavuje obrubníky, vyhledává schody, dveře a přechody, odbočuje doleva a vpravo, do auta a vlaku už umí také nastoupit pěkně, ...atd. Už se na práci umí i relativně soustředit. Pobyt u nás jí prý rozhodně prospěl, neboť si víc hlídá člověka a prostor kolem sebe.
Věřím, že jí půjde učení i dál dobře a že bude šikovná.
Lorem ipsum
Maecenas rutrum 12,
Proin porta
Proin porta neque ex, et eleifend purus tincidunt sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas rutrum at placerat.
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky